12+ jaar ervaring, info en schilders vergelijken
Schilder nodig? Vergelijk eerst

Kosten woonkamer schilderenAls je je woonkamer wilt laten schilderen, dan kun je dit zelf doen, maar je kunt ook besluiten gebruik te maken van een professionele schilder. Misschien heb je niet genoeg tijd of wil je simpelweg dat het snel en goed gebeurt. Vaak wordt de prijs van een schilder beïnvloedt door de omvang van de klus, het uurloon van de schilder en hoe arbeidsintensief de klus is. Hier kun je lezen over de prijzen van een professionele schilder, hoe deze factoren de prijs beïnvloeden en hoe je de kosten zo laag mogelijk kunt houden.

*Tip: het valt Verfklussen.nl op dat de prijzen van schilders behoorlijk verschillen. Ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van lokale schilders, vergelijk en bespaar honderden euro’s.

Zelf doen of schilder inschakelen?

Het schilderen van je woonkamer kun je in principe prima zelf. Toch heeft het inhuren van een professionele schilder zeker voordelen. Er is natuurlijk het gemak en de gemoedsrust dat je weet dat het netjes en professioneel zal gebeuren. Ook kan een schilder je advies geven over verschillende kleurencombinaties, over structuren op de muur, de technieken die hij kan gebruiken en wat op dit moment in de mode is. Door gebruik te maken van de kennis en ervaring van de schilder kun je je ideeën verwezenlijken.

Hoeveel kost het schilderen van je woonkamer?

In je woonkamer kun je verschillende oppervlakten hebben om te schilderen. Zo zijn er de muren, het plafond en de deuren. Het is mooi als je de kleuren van deze oppervlakten aan elkaar afstelt. De volgende tabel geeft de gemiddelde kosten hiervoor weer, inclusief BTW, arbeidsloon en materiaal.

 

Taken schilder Prijs
Muren sausen per m2 €9 – €15
Muren spuiten per m2 €5 – €10
Plafond schilderen per m2 €11 – €16
Deur schilderen per deur €120 – €150
Kosten binnen schilder per uur €34 – €39

 

De omvang van de klus

Vaak geldt voor veel schilders dat ze een lagere prijs per eenheid handhaven als je een groter oppervlak kan aanbieden. Zo is het schilderen van één deur prijzig, maar laat je al je deuren schilderen dan kan dit per deur zo 50 procent schelen. Hetzelfde geldt voor je muren en je plafond. Voor een groter oppervlak kan de schilder efficienter te werk gaan waardoor de prijs lager wordt.

De arbeidsintensiviteit van de klus

Hoe arbeidsintensiever de werkzaamheden, hoe meer de schilder zal vragen. Daarom is het sausen van de muren goedkoper dan het verven van de kozijnen. Kan een schilder ergens niet goed bij, dan zal hij ook meer geld vragen en als je deuren bijvoorbeeld ramen hebben, of een afbeelding, dan gaat de prijs omhoog. Weet de schilder zelf ook niet hoe lang hij ergens over zal doen of hoeveel materiaal hij nodig zal hebben, dan kan het zijn dat hij een bedrag per uur zal vragen.

Het arbeidsloon van de schilder

Daarnaast veranderen de prijzen natuurlijk ook per schilder. Dit kan zijn omdat de ene schilder meer ervaring heeft, maar ook om gezonde concurrentie te handhaven. Wil je een vakman, dan moet je daar ook voor betalen. Andere schilders zijn duurder omdat ze een specialisatie hebben, zoals het gebruik van biologische verf. De regio waar de schilder gevestigd is kan ook verschil maken. Dit hangt veelal af van wat de concurrentie vraagt en hoe streng de concurrentie is. Zijn er gemiddeld minder schilders in een regio, dan is het mogelijk om een hoger bedrag te vragen, dan wanneer meerdere schilders ergens tegelijkertijd actief zijn.

Hou de kosten onder controle

De kosten voor een schilder kunnen dus aardig oplopen, en als je meerdere gedeeltes van je woonkamer wilt laten schilderen helemaal. Hier kun je lezen hoe je de kosten zo laag mogelijk kunt houden.

  • Winterschilders: huur je een schilder in te periode tussen 21 november en 21 maart, dan kan het zijn dat de schilder korting geeft op zijn werkzaamheden. Soms kan dit wel oplopen tot 30 procent, omdat het in die periode altijd lastig is om werk te vinden.
  • BTW: de BTW op alle schilderwerken is 6 procent in plaats van 21 procent. Dit wordt al verrekend op de eindfactuur en geldt voor woningen ouder dan 2 jaar.
  • Kies een schilder uit je regio: hiermee bespaar of vermijd je de voorrijkosten. Vooral als je klus meerdere dagen duurt kan dit schelen. Daarnaast heb je zo alle handige regionale kennis en contacten bij de hand.

Bespaar nog meer door het vergelijken van offertes

Het vergelijken van offertes is de beste manier om erachter te komen wat de markt voor jou te bieden heeft. Ook als je je woonkamer wilt laten schilderen is dit waardevol. Het kan alleen tijdrovend en vermoeiend zijn om alle schilders af te moeten gaan om deze te verzamelen. Onze vergelijkingstool kun je hierbij helpen. Vul je postcode in, en je gegevens en de tool zal binnen een korte tijd een aantal offertes voor je kunnen verzamelen van bedrijven uit jouw regio. Deze vergelijk je op de punten die voor jou relevant zijn, zoals prijs en service. Alleen op die manier kun je een weloverwogen beslissing maken wat betreft het schilderen van je woonkamer.

 

Schilder nodig? Vergelijk eerst!

Laatste berichten