12+ jaar ervaring, info en schilders vergelijken
Schilder nodig? Vergelijk eerst
schutting beitsen

Veel mensen laten hun schilderklusjes tegenwoordig uitvoeren gedurende de wintermaanden door een winterschilder. Er zijn namelijk veel redenen te benoemen waarom het inhuren van een winterschilder een goed idee is. Omdat je afhankelijk bent van de weersomstandigheden willen veel winterschilders een mooie korting geven op je schilderklusjes binnen en buiten je woning. Maar waarom zou je een winterschilder in moeten huren? Door hieronder te lezen kom je het allemaal te weten.

Wat is een winterschilder

Een winterschilder kan eenvoudig worden omschreven als een schilder die in de winter schilderklusjes uitvoert. Gedurende de wintermaanden zijn er minder schilderklusjes en hebben de schilders het dus rustiger waardoor ze sneller tegen een verlaagd tarief werken om toch hun agenda te kunnen vullen. Niet alle schilders hanteren een wintertarief.

Wanneer moet je een winterschilder inhuren?

Een winterschilder huur je in gedurende de winterperiode tussen november en maart. De periode kan jaarlijks variëren afhankelijk van de weersomstandigheden. In de winterperiode is het moeilijker om werk te vinden voor een schilder, waardoor schilders gedurende deze periode 10, 20 tot wel 30% korting geven op schilderwerk.

Een winterschilder: binnen schilderwerk

Ga je je woning van binnen schilderen? Dan is het niet belangrijk om rekening te houden met de weersomstandigheden. Het is wel essentieel dat de ramen en deuren open kunnen staan voor optimale ventilatie binnen in de woning. De verf die schilders gebruiken voor binnenshuis is op waterbasis en vrijwel geurloos.

Een winterschilder: buitenschilderwerk

Je woning aan de buitenkant schilderen tijdens de winter is geen eenvoudige klus. De weersomstandigheden kunnen het namelijk moeilijk maken, vooral wind, sneeuw, regen, hagel of vorst. Daarnaast dien je speciale verf te gebruiken voor gebruik in de winter. Deze verf droogt sneller dan reguliere verf. Verder is er speciaal apparatuur nodig voor bepaalde complexe winterschilderklusjes. In bepaalde gevallen is het echt niet mogelijk om buitenshuis te schilderen vanwege het weer en de luchtvochtigheid.

Voordelen en nadelen van een winterschilder

Er zijn verschillende voordelen maar ook nadelen verbonden aan het inschakelen van een winterschilder voor het uitvoeren van al je winterschilderwerk. De meest voorkomende voor- en nadelen zijn als volgt:

Voordelen Nadelen
Er zijn minder klussen in de winter dus je bent vrij snel aan de beurt zonder lange wachttijden. Schilderen tijdens de winter vergt extra zorg tegen regen, sneeuw, hagel of vorst waardoor er extra bescherming nodig is.
Voor hetzelfde werk betaal je in de wintermaanden tot wel 30% minder. Soms is het simpelweg niet mogelijk om buiten te schilderen in de winter vanwege extreem weer.
In de winterperiode wordt er een lager btw-tarief betekend.
Veel schildersbedrijven bieden extra voordeel voor het uitvoeren van winterschilderklussen.
Je woning is zomer klaar na het werk van een winterschilder.

Kosten van een winterschilder

Door een winterschilder in te huren kan je verwachten dat je 10, 20 of soms wel 30% korting kunt krijgen op de normale prijs voor de schilderklus. De kosten kunnen variëren per winterschilder aangezien elk bedrijf zelf mag bepalen hoeveel de korting zal zijn. De meeste winterschilders hanteren een tarief per vierkante meter of een tarief per uur. Hieronder kan je nagaan wat de gemiddelde kosten zijn per vierkante meter voor het inhuren van een winterschilder op basis van het soort schilderwerk.

Schilderklus winterschilder Kosten per m2
Binnen schilderwerk €25 – €30
Buiten schilderwerk €30 – €35
Spuitwerk €6 – €10
Sauswerk €10 – €13

Daarnaast kan je ook bepalen wat de kosten zijn per uur voor een buiten en een binnen schilder. Hieronder tref je de kosten per uur:

Schilderklus winterschilder Kosten per uur
Binnen schilderwerk €20 – €35
Buiten schilderwerk €25 – €50

Verfklussen Nederland 2020

Nadat de Corona crisis is aangebroken werd men gevraagd om meer thuis te blijven, waardoor veel mensen in Nederland zijn gaan klussen. Daar hoort ook schilderen bij. Het aantal verfklussen zijn gestegen in Nederland. Ook de verschillende Nederlandse bouwmarkten profiteren van deze ontwikkeling.

Krijg ik een subsidie?

Alhoewel de kosten voor het inhuren van een winterschilder redelijk goedkoop zijn, heeft de overheid een speciale subsidie in het leven geroepen ten voordele van de winterschilders. Aangezien de meeste winterschilders het vrij rustig hebben gedurende de wintermaanden kunnen klanten gebruik maken van deze subsidie van €25 per dag dat je de winterschilder inhuurt. Als voorwaarde dien je de winterschilder wel minimaal 3 dagen in te huren. Verder kan je nog gebruik maken van het verlaagd btw-tarief van 6%.

Waarom een winterschilder inhuren een goed idee is

Het inhuren van een winterschilder is een uitstekend idee als je je woning van binnen en/of buiten wilt laten schilderen tegen een gereduceerd tarief. Als je het niet erg vindt om te wachten tot de winter, dan kan je zo 10, 20 en soms 30% besparen op de originele kosten van een schilder. Bepaalde winterschilders zijn zelfs bereid om een aantal uur per dag kosteloos te werken afhankelijk van de gemaakte deal. Daarnaast is je woning klaar voor de zomer en hoef je niet lang te wachten tot je huis geschilderd wordt aangezien de schilders vaak voldoende tijd hebben voor de klus. Hierdoor heb je dus ook geen overlast van het schilderwerk tijdens de zomermaanden. Tenslotte geeft een professionele winterschilder garantie op het schilderwerk, kan de winterschilder je onafhankelijk en deskundig advies geven, beschikt een winterschilder over alle benodigde apparatuur en materialen voor de schilderklus en kan je aanspraak maken op de subsidie.

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het inhuren van een winterschilder voor het uitvoeren van al het schilderwerk in en rondom je woning. De flinke korting is maar één van de vele redenen waarom het inschakelen van een winterschilder een goed idee is.

1 reactie “Waarom een winterschilder inhuren?”

  1. Goed om deze prijzen eens op een rijtje te hebben. Ik denk er ook over om een winterschilder in te huren, de gereduceerde prijzen spreken me erg aan! En mooi schilderwerk knapt direct je woning flink op, dat is ook fijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Schilder nodig? Vergelijk eerst!

Laatste berichten