12+ jaar ervaring, info en schilders vergelijken
Schilder nodig? Vergelijk eerst

Muurstickers kunnen in (kinder)kamers worden gebruikt voor de decoratie van muren, maar ook van meubeltjes en andere oppervlakten die versierd mogen worden. Het is één van de vele manieren om een kamer op te fleuren en persoonlijk te maken. In dit artikel vertel ik meer over muurstickers.

Muurstickers zijn alweer een heel aantal jaren verkrijgbaar bij de behangwinkels en in speciale webshops. Het is nog steeds ongekend populair om met muurstickers je kamer een eigen ‘look’ te geven. In de beginjaren waren er niet veel fabrikanten die muurstickers verkochten, maar de laatste jaren is de keuze flink toegenomen. Met een beetje zoeken kom je leukste ideeën tegen!

Ondergrond

Muurstickers kun je op bijna alle ondergronden gebruiken, mits deze glad is en goed schoon is. Op een ondergrond die niet glad is (bijvoorbeeld structuurverf) plank een muursticker niet heel goed. Ook zie je door de sticker heen de ongelijke ondergrond, doordat de sticker meestal van vinyl gemaakt is. De ondergrond moet dus schoon en glad zijn en mag zeker niet afgeven of vet zijn. Op koude of vochtige muren zal de sticker ook niet goed hechten

Muurstickers als schoolbord

Ook ontzettend leuk zijn de muurstickers waarmee je een schoolbord kunt maken. De ondergrond is dat op een speciale manier behandeld zodat je er met krijt op kunt schrijven. Je kunt dit eventueel helemaal compleet maken door de sticker op een dunne plaat MDF te plakken, die je hebt behandeld met vier lagen magneetverf. Dan heb je een bord met een heel creatief schoolbord, waar je ook nog eens magneetjes op kunt plakken!

Muurstickers op meubels?

Ondanks dat de naam van deze je stickers misschien anders doen vermoeden, kunnen muurstickers ook heel goed op meubels gebruikt worden. Een tafel, kastje of een deur kunnen hiermee ook een persoonlijke sfeer krijgen! Omdat de sticker van vinyl gemaakt is, kun je deze ook gewoon met een vochtige doel afnemen. Is de sticker die je gebruikt van papier? Met een paar lagen vernis op waterbasis kun je de sticker extra beschermen. Gebruik hiervoor wel waterbasis vernis, die is mooi blank en heeft het minste invloed op de kleur.

Ook teksten!

Banner-dubbel-cat-page-tekstenDe nieuwe trend is om leuke en aansprekende teksten in het interieur te gebruiken. Ook hiervoor kun je heel goed muurstickers gebruiken. Doordat de sticker rechtstreeks op de muur aangebracht wordt en de ondergrond transparant is, kun je op deze manier je kamer snel en heel gemakkelijk decoreren met een tekst. Let wel op het contrast dat de letters van de tekst nodig heeft op de achtergrond, om de tekst goed leesbaar te maken!   Zo zie je, er zijn ontzettend veel mogelijkheden voor het gebruik van muurstickers. Het blijft niet alleen bij de mogelijkheid om muurstickers op muren te gebruiken, er zijn nog legio andere mogelijkheden om je kamers ermee op te fleuren. Muurstickers zijn ook echt niet meer alleen geschikt voor kinderkamers! Er is zo veel keuze, dat je zelfs nog iets zou kunnen vinden voor het allerkleinste kamertje in huis… 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Schilder nodig? Vergelijk eerst!

Laatste berichten