12+ jaar ervaring, info en schilders vergelijken
Schilder nodig? Vergelijk eerst

Kosten binnenschilderOf het nu een grote of een kleine schilderklus betreft, veel mensen kiezen ervoor om een schilder in te huren voor werk in of buiten het huis. Het voordeel van een schilder is dat het snel, netjes en evenredig gebeurt, maar ook dat je interessante kleurenadviezen kunt krijgen. Ook heeft een schilder de beste gereedschappen, materialen en methodes om het schilderwerk zo goed mogelijk af te kunnen leveren. Hier kun je lezen over de prijzen van een schilder, welke factoren deze bedragen beïnvloeden en hoe je met een paar simpele aanpassingen geld kunt besparen op de totaalfactuur.

*Tip: het valt Verfklussen.nl op dat de prijzen van schilders behoorlijk verschillen. Ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van lokale schilders, vergelijk en bespaar honderden euro’s.

Wat doet een binnen schilder?

Je kunt een binnen schilder inhuren voor alle schilderwerken binnen in huis. Dit kunnen de muren zijn, of de plafonds, maar ook de kozijnen, de trap en de deuren. Een binnen schilder weet precies welke verf en welke methode te gebruiken voor de verschillende oppervlakten in huis.

De kosten voor een binnen schilder

Hoeveel een binnen schilder precies zal vragen voor de werkzaamheden, hangt af van verschillende factoren. Zo is er het aantal vierkante meters, de arbeidsintensiviteit van de klus en de ervaring van de schilder. De volgende tabel geeft deze kosten weer, inclusief BTW, arbeidskosten en materiaal, voor de verschillende taken die hij voor je kunt uitvoeren.

Taak binnen schilder Prijs
Muren sausen per m2 €9 – €15
Muren spuiten per m2 €5 – €10
Plafond schilderen per m2 €11 – €16
Kozijnen schilderen per m2 €65 – €70
Deur schilderen per deur €120 – €150
Trap schilderen €500 – €700
Prijs per uur €34 – €39

Het oppervlak

Het oppervlak kan een grote invloed hebben op deze prijs. Als je bijvoorbeeld twee deuren wilt laten verven, dan kun je tussen de €120 en €150 kwijt zijn per deur. Laat je echter alle deuren schilderen, dan gaat de prijs per deur aanzienlijk naar beneden tot zeker 50 procent minder. Je betaalt in totaal wel meer, maar de gemiddelde prijs is gunstiger. Hetzelfde geldt voor de muren. Hoe groter het oppervlak, hoe lager de prijs per vierkante meter. De schilder is efficienter en sneller en kan daarom minder vragen.

Hoe arbeidsintensief is de klus?

Voor een klus die arbeidsintensiever is of waar de schilder moeilijk bij kan, zal hij meer geld vragen. Hij is er langer mee bezig en moet er harder voor werken. Daarom is het schilderen van kozijnen en deuren een stuk duurder dan het sausen van de muur. Ook als er eventueel steigers of ladders nodig zijn, kan de schilder meer vragen.

De ervaring van de schilder

Het spreekt voor zich dat je voor een ervaren schilder meer betaalt dan voor een beginner. Je kunt bij de eerste rekenen op vakwerk en jarenlange kennis in zijn werkgebied. Ook kan een ervaren schilder vaak ingewikkeldere klussen oppakken, zoals het aanbrengen van een bepaalde structuur op de muur en beter advies geven over bijvoorbeeld hoe je de trap het beste kan behandelen en welke verf het beste is op dit moment.

Per uur of per vierkante meter?

De schilder zal de klus bekijken en zelf bepalen of hij per uur of per vierkante meter betaald wil worden. Simpele en duidelijke klussen worden vaak per vierkante meter uitgerekend, zodat je van tevoren precies weet waar je aan toe bent. Heb je een aantal verschillende klussen, of is het moeilijk voor de schilder in te schatten hoe lang hij ergens mee bezig zal zijn en hoeveel materiaal hij nodig zal hebben, dan zal hij eerder vragen naar een bedrag per uur.

Bespaar op de schilderkosten

Het inhuren van een schilder levert veel vruchten af, maar het is niet goedkoop. En als je een groot gedeelte van je huis wilt laten schilderen, kunnen de prijzen zo maar oplopen. Hier krijg je een aantal tips over hoe je deze kosten onder controle kunt houden.

  • Huur een winterschilder in: winterschilders zijn gewone schilders die tussen 21 november en 21 maart een lager bedrag in rekening brengen, omdat het dan moeilijker is om klanten te vinden. Soms kan dit wel 30 procent schelen.
  • BTW: op schilderwerken inclusief materialen in- en om het huis is een lagere BTW van kracht. Je betaalt dan in plaats van 21 procent maar 6 procent, dus dat is een aardige besparing. Een voorwaarde is wel dat je huis 2 jaar of ouder is.
  • Kies een plaatselijke schilder: door een regionaal iemand te kiezen, bespaar of vermijd je de voorrijkosten. Vooral op langer durende klussen kan dit een groot bedrag schelen.

Gebruik onze vergelijkingstool en begin met oriënteren

De enige manier waarop je een klus kunt plannen is door te weten wat de markt precies biedt. Dit oriënteren doe je meestal door middel van het vergelijken van offertes. Deze verzamel je door simpelweg alle schildersbedrijven in je omgeving af te gaan. Wij kunnen dit aanzienlijk makkelijker maken. Vul één keer je gegevens in en de vergelijkingstool vindt binnen een korte tijd een aantal offertes specifiek voor jouw klus. Deze kun je vervolgens kritisch bekijken en zo tot de beste beslissing komen wat betreft jouw schilderwerken.

 

Schilder nodig? Vergelijk eerst!

Laatste berichten