12+ jaar ervaring, info en schilders vergelijken
Schilder nodig? Vergelijk eerst

Kosten kozijnen schilderenHet schilderen van je kozijnen is een lastige klus. Vaak zijn ze moeilijk te bereiken, moeten ze eerst geschuurd worden en in de grondverf worden gezet en ben je dus veel tijd en moeite kwijt om dit zelf te doen. Een optie kan zijn om een schilder in handen te nemen die deze klus van je overneemt. Hier vind je de kosten voor het schilderen van je kozijnen, kan je lezen welke factoren invloed hebben op de prijs en zie je hoe je deze kosten zo laag mogelijk kan houden.

*Tip: kozijnen schilderen? Ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van lokale schilders, vergelijk en bespaar honderden euro’s.

Waarom je kozijnen schilderen?

Als je houten kozijnen hebt, is het nodig om deze goed te onderhouden. Vooral het gedeelte dat zich aan de buitenkant van het huis bevindt. Deze moeten beschermd worden van de weersomstandigheden, mosvorming en andere invloeden, omdat er anders rot kan ontstaan en ze onherstelbaar beschadigd raken. Ook aan de binnenkant van het huis zijn de kozijnen kwetsbaar. Neem bijvoorbeeld droogheid waardoor de verf gaat barsten. Houten kozijnen hebben zeker baat bij goed onderhoud. Aluminium of kunststof kozijnen hebben dit niet nodig.

Hoeveel betaal je voor het schilderen van je kozijnen?

De kosten voor het schilderen van je kozijnen hangen af van de hoeveelheid die je aan kan bieden, het arbeidsloon van de schilder en waar de kozijnen zich bevinden. De volgende tabel geeft een gemiddelde prijs weer, inclusief BTW, arbeidskosten en materiaal.

Soort klus Gemiddelde prijs per eenheid
Schilderen kozijn per m2 €65 – €70
Alle kozijnen van een gemiddelde woning €1750 – €2000
Uurloon binnen schilder €34 – €39
Uurloon buiten schilder €39 – €49

De omvang van de klus

Hoe meer kozijnen je laat schilderen, hoe goedkoper de gemiddelde prijs. Laat je één kozijn behandelen, dan betaal je dus meer per kozijn als wanneer je je hele huis laat doen. Als je namelijk een grotere klus kan aanbieden aan de schilder, zal hij de prijs gunstiger maken omdat hij dan effectiever te werk kan gaan.

Het arbeidsloon van de schilder

Je kan ook verschillen in prijzen vinden tussen bepaalde schilders in dezelfde omgeving. Dat kan komen doordat de ene schilder een beginner is en de andere een zeer ervaren vakman. Ook adverteren sommige schilders met bijvoorbeeld biologische verf, waar je dan ook meer voor betaalt. De prijzen die ze vragen hangen af van wat de concurrentie in hetzelfde gebied vraagt, en daarom kan je ook verschil aantreffen per regio.

Uurloon

Is de klus erg ingewikkeld, dan kan de schilder een uurloon vragen. Dit loon ligt hoger voor buitenschilderwerken dan binnen, omdat hier een speciale verf voor nodig is en de kozijnen niet zo makkelijk te bereiken zijn. Dit zal de schilder echter alleen doen als hij zelf geen goede inschatting kan maken van hoe lang hij ergens mee bezig zal zijn en hoeveel materiaal hij er voor nodig zal hebben. Als je kozijnen zich in een erg slechte staat verkeren bijvoorbeeld.

Moeilijk te bereiken plekken

Als het om de een of andere reden moeilijk is om je kozijnen te bereiken, kan het zijn dat de schilder ook meer zal vragen. Soms moet er zelfs een steiger worden geplaatst, wat uiteraard ook meer kost. Het schilderen van een kozijn op grote hoogte zal ook meer kosten dan dat van een kozijn op de begane grond.

Een paar handige bespaartips

Ook al is het schilderen van je kozijnen noodzaak, het is en blijft een prijzige klus. Je kan overwegen dit zelf te doen om zo geld uit te sparen, maar soms kan een specialist het simpelweg beter en sneller. Hier kan je lezen hoe je de kosten voor het schilderen van je kozijnen zo laag mogelijk houdt.

  • Schilderen in de winter: veel schilders hanteren in de winter een lager tarief. Dat komt doordat er dan vaak minder werkaanbod is. In de periode tussen 21 november en 21 maart kan je soms wel tot 30 procent korting vinden. Zeer de moeite waard dus.
  • Kies een lokale schilder: hiermee bespaar je op de voorrijkosten, steun je de plaatselijke economie en heb je alle handige regionale kennis en contacten bij de hand.
  • BTW: op schilderwerken, zowel binnen als buiten je woning, is een lagere BTW van kracht. In plaats van 21 procent, betaal je dan maar 6 procent en dit wordt al op de eindfactuur berekend.

Plan je klus met onze vergelijkingstool

Onze vrijblijvende vergelijkingstool kan je een goed eind op weg helpen richting het inplannen van je klus. Het bespaart je een boel tijd en moeite omdat je zelf niet op zoek hoeft naar offertes. Vul simpelweg je postcode en een omschrijving van de klus in, en de tool zal binnen een korte tijd een aantal offertes opsturen naar je inbox. Deze kan je vervolgens in je eigen tijd met elkaar vergelijken op punten die voor jou belangrijk zijn. Alleen als je eerst alle opties hebt bekeken kan je tot de beste beslissing komen wat betreft het schilderen van je kozijnen.

 

Schilder nodig? Vergelijk eerst!

Laatste berichten