12+ jaar ervaring, info en schilders vergelijken
Schilder nodig? Vergelijk eerst

KostenAls je verfwerkzaamheden wilt laten uitvoeren in je gehele woning, doe je er niet verkeerd aan een professionele schilder in te huren. In en om het huis is er namelijk genoeg te doen. Denk aan de muren, het plafond, de kozijnen, de deuren en de trap, maar ook de gevel van je huis en eventuele buitenobjecten. Voor grote klussen is het beter om een schilder in te huren, omdat je dan vaak ook een gunstigere prijs krijgt. Hier kun je lezen over de kosten van verschillende schilderwerken in je woning, welke factoren deze prijzen kunnen beïnvloeden en hoe je de kosten onder controle kunt houden.

*Tip: het valt Verfklussen.nl op dat de prijzen van schilders behoorlijk verschillen. Ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van lokale schilders, vergelijk en bespaar honderden euro’s.

Waarom een schilder inhuren?

Klussen te maken met schilderwerken doen mensen toch vaak zelf. Waarom zou je dan een professionele schilder inhuren? Als je een grote klus hebt kan een schilder het vaak veel sneller en makkelijker oplossen. Ook kan hij kleuradvies geven zodat alle delen van je huis bij elkaar aansluiten en het één geheel vormt. Daarnaast heeft de schilder verstand van de huidige trends, bepaalde technieken, effecten en structuren en kan hij met zijn kennis helpen jouw visie te verwezenlijken.

Hoeveel kosten de verschillende schilderwerken?

Uiteraard zijn er verschillende prijzen voor verschillende schilderwerken. Het sausen van de muur is bijvoorbeeld goedkoper dan het verven van de deuren. De factoren die de prijs het meest beïnvloeden zijn de afmetingen, de arbeidsintensiviteit en het arbeidsloon van de schilder. De volgende tabel geeft de prijzen weer voor de verschillende werkzaamheden in en om het huis.

 

Taken schilder Prijs
Muren sausen per m2 €9 – €15
Muren spuiten per m2 €5 – €10
Plafond schilderen per m2 €11 – €16
Kozijnen schilderen per m2 €65 – €70
Deur schilderen per deur €120 – €150
Trap schilderen €500 – €700
Kosten binnen schilder per uur €34 – €39
Kosten buitenmuren schilderen €16 – €26 per m2
Kosten buiten hout schilderen €25 – €40 per m2

 

De omvang van de klus

Bijna alle werkzaamheden worden goedkoper per eenheid als de klus groter wordt. Heb je een groot aantal vierkante meters muren te sausen, dan zal de prijs per vierkante meter minder zijn. Ook als je meerdere deuren laat doen, kan de prijs per deur zo 50 procent lager liggen. Vaak geldt hoe groter de klus, hoe efficienter de schilder kan werken en hoe gunstiger de prijs die hij kan aanbieden.

De arbeidsintensiviteit

Hoe moeilijker of ingewikkelder de klus, hoe meer het kost. Als de schilder ergens niet goed bij kan, als je deuren hebt met ramen, als er een steiger gebouwd moet worden, of als al je kozijnen grondig moeten worden aangepakt, dan zal de klus meer kosten. Buiten schilderwerk is vaak ook duurder. De materialen zijn hiervoor prijziger, maar de schilder moet vaak ook moeilijk te bereiken plekken schilderen. Als de schilder onmogelijk kan inschatten hoeveel tijd en hoeveel materiaal hij kwijt zal zijn, omdat je bijvoorbeeld iets ongewoons vraagt of je geeft hem een aantal uiteenlopende taken, dan kan het zijn dat hij een prijs per uur zal vragen.

Het arbeidsloon van de schilder

Daarnaast zullen de prijzen onderling ook anders zijn. De ene schilder kan meer vragen omdat hij bijvoorbeeld erkend is of hij heeft jarenlang ervaring. Een beginnend schilder zal een minimumbedrag in rekening brengen totdat hij ook meer ervaring heeft opgedaan. De regio is ook bepalend voor de prijs, omdat deze veelal wordt bepaald door wat de concurrentie vraagt. Lees ook: prijzen gietvloeren.

Hou de kosten onder controle

Al met al hoge kosten en dus ook een groot aantal factoren die deze kunnen doen stijgen. Hier kun je lezen hoe je met een paar kleine slimme maatregelen de kosten voor een schilder onder controle kunt houden.

  • Schilder in de winter: tijdens de periode van 21 november tot 21 maart hanteren veel schilders voor alle schilderwerken een beter tarief. Dit is omdat het in die tijd lastiger is om aan werk te komen. Soms kun je zo wel tot 30 procent besparen.
  • Kies een regionale schilder: als je veel werk in de aanbieding hebt dat meerdere dagen kan duren, dan kun je een groot bedrag uitsparen op de voorrijkosten. Zoek het zo dicht bij huis als mogelijk, zodat je ook de lokale economie steunt en van de regionale kennis en contacten van de schilder gebruik kan maken.
  • BTW: op alle schilderwerken in huizen ouder dan 2 jaar is een BTW van 6 procent van kracht in plaats van 21 procent. Deze 15 procent wordt er op de eindfactuur al afgetrokken.

Bespaar met onze vergelijkingstool

Met onze vrijblijvende vergelijkingstool kun je ook geld besparen. Vul je postcode in en de gegevens van je klus en de tool kun je binnen een korte tijd een aantal offertes verschaffen van schilders uit jouw regio. De offertes kun je vergelijken op de punten die jij belangrijk vindt, zodat je tot een weloverwogen beslissing kunt komen wat betreft jouw schilderwerken.

 

Schilder nodig? Vergelijk eerst!

Laatste berichten