12+ jaar ervaring, info en schilders vergelijken
Schilder nodig? Vergelijk eerst

Is het hoog tijd voor het onderhoud aan de buitenzijde van de woning, maar zijn de vrije uurtjes schaars? Of misschien is de klus te omvangrijk om het zelf te doen? Is de dakgoot net even iets te hoog om het verven ervan zelf aan te durven? Dan is het misschien tijd om erover te denken om een schilder te zoeken. Maar hoe vind je een goede schilder zonder een noodoproep te doen in het plaatselijke suffertje onder de vette kop “Schilder gezocht”?

Schilder gezocht voor schildersklus

Gemakkelijker gezegd dan gedaan. Want je huis heeft naast een geldwaarde ook een bepaalde emotionele waarde. Je laat niet zomaar iedere klusjesman in (of aan) je huis toe. Een vakman vinden is een lastige klus. En de vakman moet vertrouwd kunnen worden. Heeft hij voldoende kennis? Weet de schilder wat hij doet? Is de verf die hij gebruikt van de goede kwaliteit? Vraagt hij niet veel te veel geld voor de klus? Allemaal vragen waar een antwoord op gevonden moet worden.

Vraag meerdere offertes aan

schilderPrijs vergelijken. Dat is een belangrijk onderdeel als er een schilder gezocht wordt. Want alleen op die manier kan je ook zonder veel technische kennis van verf en techniek grip krijgen op de financiële kant van de schildersklus. En daarbij is het natuurlijk belangrijk dat je niet zomaar blind op de goedkoopste offerte vaart. Door meerdere vakmensen over de vloer te krijgen kun je ook goed inschatten wat de schilder aan het onderhoud ziet. Of wat het juist over het hoofd ziet. Vraag hem daarom ook om advies. Zou het hout rot zijn? Moet het helemaal kaal? En waarom? En hoe gaat hij de klus aanpakken?

Na een paar offertes zie je ook daarin dan al snel de verschillen. Zeggen vier schilders dat één laagje voldoende is en één schilder dat het hout verrot is, dan kun je al óf vier schilders wegstrepen, óf de laatste offerte naast je neer leggen. Als je maar goed geluisterd en opgelet hebt. Vergelijk via onze website tot 6 lokale schildersbedrijven uit jouw regio en bespaar flink geld. Geheel gratis, geheel vrijblijvend.

Schilder GezochtWelke verf gebruikt de schilder?

Een belangrijk onderdeel van de offerte is de verf die de schilder gebruikt. Misschien staat dit wel helemaal niet gespecificeerd, toch is het belangrijke informatie. Want ik schrijf het in verschillende blogs, de kwaliteit van de verf doet er nou eenmaal toe. Hoe beter de verf, hoe langer het meegaat. En wat niemand wil is dat koud de juiste schilder gezocht is, de volgende offertes al haast aangevraagd moeten worden om wéér een onderhoudsbeurt te laten uitvoeren.

Met dit argument kan een prijzige offerte nog best een goed ‘uit de verf’ komen. Want het laten schilderen van de buitenzijde van de woning is ook een investering die zich terugverdienen kan. Niet alleen in waarde van het huis (een goed onderhouden huis is meer waard), maar ook in waar voor je geld. Neem een offerte van 2.500 euro waarbij in zeven jaar geen schilder meer hoeft terug te komen, of een offerte van 1.000 euro waar je na twee jaar weer een schilder nodig hebt. Waar ben je uiteindelijk het goedkoopst mee uit? Zie ook: schilder kosten en stukadoor kosten.

Op sommige plekken wil je het liefst niet eens komen denk aan je dak. Heb je een dakkapel gekocht? En wil je deze laten schilderen? Schakel dan een schildersbedrijf in om jezelf een hoop ellende te besparen.

Laat je gevoel spreken

De joviale vlotte prater of de stugge schilder die weinig zegt? Je moet vertrouwen hebben in de man die je huis komt schilderen. Laat dus je gevoel meewegen. Een gunstige offerte kan haast iedereen maken, maar het vakwerk moet uiteindelijk het resultaat geven. Je mag dus best ook gewoon kijken wie je het meest vertrouwt, bij wie je een goed gevoel hebt gekregen. Met een joviale prater hoeft helemaal niets mis te zijn. Een stugge schilder kan ook broddelwerk afleveren. Maar meestal is er dan al iets dat je vertelt wat wijsheid is. Zet dat gevoel af tegen het inhoudelijke verhaal dat je gehoord hebt. Misschien dat de stugge schilder met weinig woorden dan wel alleen het hoognodige zei, maar juist dát waar het om gaat: Vakwerk.

Schilder gezocht? Neem de beste. Alleen door vergelijken krijg je de schilder in huis waar je het ‘kostbaarste’ bezit aan toevertrouwd.

1 reactie “Schilder gezocht: Hoe vind ik een goede vakman?”

  1. Helemaal eens met dit artikel. Een stukje ervaring: voor het beschilderen van mijn huis nam ik een kennisse in dienst. Hij was wat goedkoper en had al eerder klusjes gedaan. Mijn huis is beschilderd, maar niet naar mijn tevredenheid. Mijn kennisse had niet al teveel kennis over verf en daar is het waarschijnlijk mis gegaan. Dus het is van belang om een goede en professionele vakman in dienst te nemen, zodoende ben je verzekerd van een goede resultaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Schilder nodig? Vergelijk eerst!

Laatste berichten