12+ jaar ervaring, info en schilders vergelijken
Schilder nodig? Vergelijk eerst

Tegels verven:, hoe maak ik dat tot een succes?

Een oude badkamer een nieuw leven geven, zonder duizenden euro’s te investeren? Een nieuwe wasbak, een mooi handdoekenrekje, eventueel een nieuwe radiator plaatsen. Maar die tegels… Is daar nou niet iets op te verzinnen? Kan ik tegels verven?

*Tip:

→ Schilder raadplegen? Ontvang  vrijblijvend in een keer tot 6 offertes van lokale schildersbedrijven in je mailbox en vergelijk de opties en de prijzen.

Badkamer tegels

Badkamertegels zijn prima met verf te behandelen. Zoals altijd, mits je de goede voorbereidingen treft. Maar het is niet moeilijk, hoeft niet heel duur te zijn en met de juiste spullen is het eigenlijk zo gefikst. Je badkamer als nieuw, én precies in de kleur die jij wilt! Maar dat geldt natuurlijk ook voor de keuken en andere ruimten waar tegels op de wand zitten. Tegels verven kan natuurlijk in elke ruimte.

Hechting is belangrijk

Hechting van de verf op de tegels, dat is het belangrijkste. Daarom moeten de tegels heel goed schoon en vetvrij gemaakt worden. De tegels kunnen daarom het beste eerst met puur bleekmiddel worden schoongeborsteld. Dat zorgt ervoor dat de zeepresten goed opgelost worden.

Neem daarna een lap met een scheut thinner en ontvet de tegels hier goed mee. Let op: ventileer goed tijdens dit klusje! Je kunt er anders knap ‘high’ van worden. Gooi de natte lap ook nooit in een dichte vuilniszak! Door het gebrek aan zuurstof zou deze zomaar spontaan kunnen ontbranden. Laat de lap dus eerst goed drogen.

De tegels verven

Dan kan het tweede gedeelte van het voorwerk beginnen; de grondlaag aanbrengen. Gebruik hiervoor een geschikte grondverf. Zorg ervoor dat deze grondlaag gelijkmatig is aangebracht en goed dekkend is. Dit is de basislaag die voor de hechting zorgt, dus twee lagen kan absoluut geen kwaad.

En dan is het na droging alweer tijd voor de eindlaag. Een leuke kleur, of maagdelijk wit, alles is mogelijk. Nu de grondlaag goed is, kan er een goede verf overheen gezet worden. Zorg ervoor dat deze van goede kwaliteit is en bij voorkeur harder dan een ‘gewone’ lak. Dan is deze goed goed schoon te maken tijdens de wekelijkse poetsbeurt van de badkamer.

Het is erg goed om je tegels te voorzien van de Tegelverf van Histor. Deze is in wit en in Ral kleur 9010 (zuiverwit) verkrijgbaar. Hiermee zorg je voor een uitmuntend staaltje werk waar je nog jaren plezier van hebt! Zo wordt tegels verven een succes waar je nog lang plezier van hebt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Schilder nodig? Vergelijk eerst!

Laatste berichten