12+ jaar ervaring, info en schilders vergelijken
Schilder nodig? Vergelijk eerst

De trap verven is een dankbaar werk, maar ook best tijdrovend. Want voordat je tevreden je pas geschilderde trap kunt bewonderen zijn er al heel wat uurtjes zwoegen aan vooraf gegaan. Misschien is dat de reden dat veel klussers er als een berg tegenop zien. Een trap verven is niet het klusje dat in een paar uurtjes gedaan is. Maar met een paar handige tips overzie je het allemaal misschien beter.

*Tip:

→ Wat kost het inhuren van een schilder? Ontvang  vrijblijvend in een keer tot 6 offertes van lokale schildersbedrijven in je mailbox en vergelijk de prijzen.

trap vervenTrap verven: de ondergrond

Ga je je trap verven? Bekijk dan eerst eens kritisch de ondergrond. Misschien heb je net de vloerbedekking ervan af getrokken? Dan zit je vast met allerlei lijmresten. Die moeten voordat je de treden kunt verven er eerst goed vanaf. Meestal gaat dat uitstekend met een goed afbijtmiddel. Hierna moet het hout goed ontvet en schoon geschuurd worden, tot de ondergrond mooi egaal is.

Trap verven met beits?

Dan is het tijd om een keuze te maken tussen de soort verf die wilt gaan gebruiken. Hiervoor moet je natuurlijk weten wat je met de trap wilt. Wil je de houtnerf houden en de trap transparant verven? Of ja je voor een mooie dekkende witte trap? In beide gevallen adviseer ik je een trap lak of beitssoort te gebruiken. Waarom? Omdat dit veel gemakkelijker bij te werken is bij beschadigingen. Als je de trap eerst moet gronden en daarna moet aflakken is het ook heel erg veel werk. Drie keer in de lak of beits bespaart niet alleen veel tijd, het bespaart ook nog eens een hoop extra verf! Zie ook: traprenovatie kosten.

Rambo Traplak is er in twee soorten: een dekkende traplak en een transparante traplak. Ik vind dit absoluut de beste keus omdat deze traplak niet te duur is, het gewenste resultaat geeft en gemakkelijk bij te werken is wanneer er kleine beschadigingen optreedt. Wil je echt zwaarder van kwaliteit of zoek je meer kleuren? Kijk dan eens wat Trae-Lyx je kan bieden!

trap vervenTrap verven? Tree om tree!

Een heel belangrijke tip, die misschien heel simpel klinkt maar waar je maar net aan moet denken. Verf de treden van de trap bij het verven om en om! Dus één tree steeds overslaan. Die onbewerkte trede kun je dan blijven gebruiken bij het naar boven en naar beneden gaan zonder te hoeven wachten. Je zal altijd zien dat je toch hoognodig nog even van de trap gebruik moet maken, terwijl je nét klaar bent met schilderen!

Wil je de kieren dichten? Gebruik dan geen siliconenkit, want dat is niet overschilderbaar. Wanneer je de trap dekkend verft, gebruik dan een acryllaatkit tussen de eerste en de tweede laag door. Niet op kaal hout gebruiken voor de hechting! Ga je de trap vernissen of transparant beitsen? Gebruik als het echt niet anders kan wat kneedbaar hout. Niet teveel, want in een trap zit altijd werking. Grotere kieren kun je in dat geval beter gewoon zo laten. Staat nog geleefd ook!

Voor meer informatie over traprenovatie ga je naar: traprenovatie.

1 reactie “Trap verven”

  1. Goedemorgen, met alle slijtvaste watergedragen verven, zoals de Sigma S2U trappenlak e.d. is tree om tree schilderen toch een beetje verleden tijd? Ook nog een voordeel dat watergedragen verf niet vergeeld zoals een klassieke terpentine verf binnenshuis sterk doet.

    Kan het misschien zijn dat deze originele tekst al wat verouderd is?

    Hartelijke groet,
    een verkoper van een Verf speciaalzaak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Schilder nodig? Vergelijk eerst!

Laatste berichten