12+ jaar ervaring, info en schilders vergelijken
Schilder nodig? Vergelijk eerst

Een verfroller is handig voor grote oppervlakten. Ook professionele schilders gebruiken voor lakwerk steeds vaker een verfroller. Met een goede roller is ook een erg mooi resultaat te behalen. Waarvoor gebruik je welke verfroller?

*Tip:

Vrijblijvend advies van experts ontvangen? Vul hier het formulier in en ontvang  vrijblijvend tot 6 offertes van lokale schildersbedrijven in je mailbox.

Vachtrollertje

Een vachtrollertje van 10 cm. kan goed gebruikt worden voor muurverf op kleinere oppervlakten. De synthetische vacht neemt de verf goed op, waardoor deze zich prima laat verdelen. Het resultaat heeft een lichte structuur, maar geeft zeker geen grof effect. Het is uitermate geschikt voor waterdragende (latex-) muurverf. Deze roller is ook geschikt voor terpeninebasis (synthetische) muurverf en eventueel betonverf.

Welke verfroller voor lakverf?

Voor het lakwerk wordt vaak een schuimrollertje van 10 cm. gebruikt. Gebruik hiervoor een verfroller van schuim van extra fijne kwaliteit, hiermee kan een mooi glad resultaat geboekt worden. Belangrijk bij het opbrengen van de verf met een schuimroller is dat er niet teveel kracht op de roller gezet wordt. Als je dit doet, druk je de lucht die in de roller zit in de verf. Hiermee komen er kleine luchtbelletjes in de verf te zitten, dat een beetje structuur zal achterlaten. Voor een glad resultaat dus steeds zacht narollen. Of kijk ook eens in ons artikel over Owatrol-toevoeging, dat een nog strakker resultaat geeft en de verf perfect laat vloeien.

 • Tip: bewaar een verfrollertje tot de volgende dag in een plastic
  boterhamzakje dat goed om het rollertje zonder lucht is aangedrukt

Voor watergedragen lakken kun je beter een verfroller speciaal rollertje voor acrylverf gebruiken. Deze rollertjes zijn wat duurder, maar daar staat tegenover dat ze veel langer meegaan. Je kunt deze gemakkelijk met water reinigen. Verder geldt ook hiervoor hetzelfde als voor de schuimroller. Oefen niet teveel kracht uit en rol zachtjes na. Werk snel met watergedragen lakken, de verf droogt immers veel sneller dan bij verf op terpentine basis.

De mohairroller

Last, but not least, het zogenoemde ‘mohairroller’, ook wel ‘verloursroller’, of ‘viltroller‘ genoemd. Een verfroller met een zachte ‘vacht’, dat voor veel soorten verf geschikt is. Door de vacht brengt het de verf gemakkelijk en op juiste dikte op de ondergrond. Het is een heel prettig rollertje dat voor zowel verf op waterbasis, terpentinebasis als allerlei soorten betonverf en beits prima gebruikt kan worden. Een aanrader dus. Tip: haal het rollertje voor gebruik over plakband heen. Zo trek je de losse haartjes en stofjes eruit. Pas op met het gebruik van twee-componentenverf. De vacht kan door het oplosmiddel loskomen van de kunststof bus. Erg vervelend om je roller in de verf terug te vinden, tenslotte.

Informatie over: kwasten vind je hier

Ook zijn er verschillende complete lakrol-sets te koop, waar bij het rollertje meteen een verfbakje en een bijpassende houder (verfrolbeugel) verpakt zit. Deze complete sets zijn goedkoper dan dat de onderdelen los aangeschaft worden.

5 reacties op “Verfroller”

 1. ik moet buiten mijn boeiborden schilderen maar weet niet of dat met een vachtroller kan omdat misschien de laagdikte niet genoeg is.
  kunnen jullie me vertellen hoe je anders grote oppervlakte kan schilderen?
  is een goede varkensharen kwast toch de beste oplossing?
  ik hoor graag van jullie.

 2. Laatst had ik een verfroller gekocht. Die was erg goedkoop, maar daarom niet zo goed. De roller viel er telkens vanaf. Toen ben ik maar naar de verfwinkel gegaan en heb een goede, stevige gekocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Schilder nodig? Vergelijk eerst!

Laatste berichten