12+ jaar ervaring, info en schilders vergelijken
Schilder nodig? Vergelijk eerst

Whiteboard verf? Je bedoelt echt Whiteboardverf? Jazeker, ik bedoel echt verf om een whiteboard te maken. Ik weet namelijk dat het bestaat, maar het is moeilijk te krijgen. En dus stap ik over van het bezoeken van bouwmarkten naar de verfspecialist. Daar hoor ik dat het wel bestaat. Maar het is slecht te krijgen. De winkel waar ik kom heeft er ook weinig vraag naar. Wat heet. “U bent de eerste.”

Maar ik wil een whiteboard maken. Maar dan in een kleur. Ik wéét dat ik het ergens heb gezien maar weet niet meer waar. Het was een gekleurd whiteboard (dat natuurlijk geen whiteboard meer mag heten) dat perfect paste in het interieur. Met witte stift was er van alles op geschreven. Niet vergeten, boodschappenlijstje, naar de apotheek. Dat soort dingen. En het stond zó leuk!

WhiteboardverfWhiteboardverf, het bestaat!

Ik ga het internet op en na even zoeken heb ik het. Whiteboardverf, ik wist het! Whiteboardverf in het transparant, natuurlijk! Ik lees dat elke kleur eronder gezet kan worden en dat één laag whiteboardverf voldoende is. Ik kan niet wachten het te testen en bestel een liter. Niet goedkoop, maar ik heb het er voor over.

Na een paar dagen is het al binnen. Intussen heb ik de ondergrondkleur gekozen en al geschilderd. Ik meng de twee potten verf zoals de gebruiksaanwijzing mij vertelt. Ik heb precies een uur, dan zal de Whiteboardverf gaan indikken. Goed verdelen met de roller, dat gaat het beste. En een half uurtje later sta ik te kijken naar… mijn gekleurde whiteboard.

Mijn eigen whiteboard in kleur

Ik laat mijn whiteboard voor de zekerheid een dag of drie met rust. De Whiteboardverf moet eerst uitharden. Dan test ik het oppervlakte. Het is wel even een spannend moment, maar met de cleaner die ik erbij besteld heb is het inderdaad zo weg. Net als op een ‘echt’ whiteboard!

Ook leuk: een magnetisch bord maken in combinatie met magneetverf en schoolbordverf!

1 reactie “Whiteboard-verf”

  1. Ik mis dan heel erg de foto’s erbij! En het liefst een (kort) filmpje dat de werking laat zien. Werkt het echt zo goed als een normaal whiteboard? Blijft er veel inkt achter na het wissen? Moet je hard poetsen om het weg te krijgen? Gaat de verf eerder bladderen?

    Zou mooi zijn om die aanvulling te zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Schilder nodig? Vergelijk eerst!

Laatste berichten