12+ jaar ervaring, info en schilders vergelijken
Schilder nodig? Vergelijk eerst

Buitenverf Je huis is wat waard!

In de vroege lente, als de zon zich weer laat zien, gaan de deuren en ramen weer open. Nadat de tuin een lentebeurt heeft gekregen, hoor je tegen de zomer de eerste schuurmachines starten. Op keukentrapjes en zo nu en dan een zelfbouw steiger, wordt het houtwerk van het huis met buitenverf weer eens goed onder handen genomen.

En dat is maar goed ook. Eens in de vijf, zes jaar is het tijd voor een grondige inspectie. Vooral de zonzijde van het huis zal na die tijd echt weer een lik verf kunnen gebruiken. En als je het laat verslonzen, is dat slecht voor de kozijnen, waar ook voor de waarde van je huis. En dat niet alleen, nieuwe kozijnen kosten een bak met geld. Beter is het om na een jaar of twee, nadat het hele huis weer eens goed in de lak is gezet, al het houtwerk weer eens na te lopen.

De ‘liggende delen’ van de kozijnen hebben het meeste te verduren. Hier blijft vaak regenwater op staan. Omdat kozijnen niet uit één stuk bestaan, komen er bij de verbindingen vaak scheurtjes in de lak. Het water kan daardoor al snel in het hout trekken, waardoor houtrot ontstaat. Dat is begin van het gedonder, dat je maar beter voor kunt zijn.

Buitenverf

Hoe prijzig de buitenverf die je hebt gebruikt ook is, tegen de werking van het hout is niets bestand. Natuurlijk kun je door professionele producten te gebruiken je een hoop ellende besparen. En ook geld! De duurzaamheid van een professionele buitenverf kan al snel verdriedubbelen ten aanzien van een consumentenverf van Flexa of Histor. En de ècht hoogstaande lakverven kunnen dit zelf met gemak verviervoudigen.

In de rubriek ‘Buiten schilderwerk’ zal ik meer uitleggen over de werkwijze die het beste gehanteerd kan worden wanneer je het buiten-houtwerk aan gaat pakken. Alle stappen zal ik hierbij zo duidelijk mogelijk beschrijven.

Wel blijft het van belang dat er tweejaarlijks een goede inspectie van het schilderwerk gedaan wordt. Trek een dag uit voor het bijwerken van het verfwerk aan het huis, en je verdient die moeite met gemak terug. Ook financieel, wat ook rust geeft in de portemonnee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Schilder nodig? Vergelijk eerst!

Laatste berichten