12+ jaar ervaring, info en schilders vergelijken
Schilder nodig? Vergelijk eerst
magneetverf

Schoolbord met magneetverfHeb je wel eens van magneetverf gehoord, maar weet je niet wat je er allemaal mee kunt? In dit artikel zal ik meer vertellen over de gebruiksmogelijkheden van dit bijzondere product. Want met deze verf kun je bijzonder véél. De verf is zó veelzijdig dat je er nog jaren plezier aan kunt beleven!

 –> Koop hier magneetverf.

Wat is magneetverf?

En heb je al eens een pot magneetverf in je handen gehad? Dan was je vast verrast over het gewicht van de pot verf. In deze verf zwemmen namelijk duizenden deeltjes metaal, wat ervoor zorgt dat ze verf, inderdaad, magnetisch wordt. Laat je creativiteit dus maar stromen; ontdek de mogelijkheden van deze bijzondere verf, want vanaf nu kan alles magnetisch worden!

TIP: kijk ook bij het stappenplan voor het zelf maken van een magneetbord

magneetverfHet is niet verwonderlijk dat deze speciale verf vooral in de kinderkamer gebruikt wordt. Het kan als tussenlaag overal op aangebracht worden. Zelfs (een stuk van) een muurtje kan zo magnetisch gemaakt worden!
Maar er zijn natuurlijk nog veel meer mogelijkheden. De zijkant van een (keuken)kast, de lijst van een spiegel of zelfs een complete deur. Met magneetverf behandeld wordt het oppervlakte plotseling magnetisch, waarmee je zonder punaises te prikken of plakband te gebruiken, plotseling alles met een magneetje blijft plakken.

Hoe magneetverf gebruiken?

In magneetverf zwemmen dus piepkleine deeltjes metaal. Het is daarom belangrijk dat je bij het opbrengen de verf goed blijft roeren. Metaal zakt namelijk snel naar de bodem van de pot, en het is belangrijk dat er ook een goede laag met deze magneetverf wordt geverfd! Eén laag is dus zeker niet voldoende. Je moet de verf zeker in 4 á 5 lagen aanbrengen. De verf is altijd grijs, omdat de metaaldeeltjes in de verf grijs zijn. daarom is magneetverf niet in kleuren te krijgen. Wil je een andere kleur? Schilder de verf dan over met een gewone verf.

 –> Koop hier magneetverf.

TIP: breng over de magneetverf twee of drie lagen schoolbordverf aan. Dan heb je een magnetisch schoolbord!

Doordat je een behoorlijk aantal lagen magneetverf op moet brengen, is het handig te weten dat je verschil in oppervlaktedikte krijgt. Een stuk behandelen op de muur kan prima, maar het vlak dat je behandelt met de verf is dus wel dikker dan de rest. Houd hiermee rekening, zodat je een vlak ook netjes afwerkt met scherpe randen. Er is speciaal afplaktape op de markt dat je op kwetsbare ondergronden kunt gebruiken. Zo kan je scherpe randen verkrijgen, die netjes recht lopen! Ook is het mogelijk om een stuk spaanplaat of MDF te gebruiken als ondergrond, en die op de ondergrond te bevestigen. Zo maar je een apart magnetisch vlak dat in de kleur afgewerkt kan worden en later weer te verwijderen (en her te gebruiken) is!

 –> Koop hier magneetverf.

1 reactie “Magneetverf”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Schilder nodig? Vergelijk eerst!

Laatste berichten