12+ jaar ervaring, info en schilders vergelijken
Schilder nodig? Vergelijk eerst
Schoolbordverf

“Schoolbordverf, bestaat dat ook in andere kleuren dan zwart?” Een veel gehoorde vraag voor Verfklussen.nl. Niet veel mensen weten dat schoolbordverf inderdaad in meer kleuren verkrijgbaar is! Maar de tijd dat schoolbordverf alleen in het zwart verkrijgbaar was, ligt alweer flink achter ons. Er zijn veel mogelijkheden!

Inderdaad, zwart leek lange tijd de enige kleur waar een schoolbord in de verven was. MagPaint, die we kennen als fabrikant van Magneetverf, brengt ook verschillende vrolijker kleuren op de markt. Dit maakt het mogelijk om zelf een krijtbord te maken en te kiezen uit verschillende kleurtjes. Deze schoolbordverf is namelijk verkrijgbaar in héél veel leuke kleurtjes!

schoolbordverfVoorbehandeling

Schoolbordverf kan het beste in drie lagen worden opgebracht. Zo zorg je voor voldoende laagdikte, zonder dat het schoolbord snel slijt. Het krijt dat uitgeveegd wordt, werkt polijstend op de ondergrond. In feite wordt iedere keer dat het krijt weggeveegd wordt de ondergrond heel fijn geschuurd. Dat zorgt ervoor dat de ondergrond gladder wordt, waardoor het krijt na verloop van tijd minder goed zal hechten. Met drie lagen schoolbordverf zorg je ervoor dat een nieuwe laag schoolbordverf niet al na een korte tijd alweer nodig is.

Ga je schoolbordverf op een kale ondergrond zetten, zoals op een nieuw houten plaat? Zorg dan eerst voor een goede hechting door het aanbrengen van twee lagen grondverf. Na de grondlaag moet deze eerst fijn geschuurd worden (korrel 240 is aan te bevelen) voordat de schoolbordverf er overheen gezet wordt.

Ook wanneer de blanke variant schoolbordverf gebruikt wordt, moet de onderlaag in de kleur ook eerst licht opgeschuurd worden. Hiervoor is eveneens korrel 240 in de waterproof kwaliteit aan te bevelen.

Tip: Maak van je schoolbord een MAGNEETBORD!

1 reactie “Schoolbordverf”

  1. hallo,

    bij mij thuis hebben we een pipowagen wij willen de muren graag verven met verf waar je op kan krijten, wij dachten van schoolbord verf maar we weten niet goed of dat dat wel kan!
    weet u misschien wat het beste is?

    groetjes theresa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Schilder nodig? Vergelijk eerst!

Laatste berichten